marți, 1 septembrie 2009

US Open - Ziua 1

Pentru că sportul înseamnă atitudine, n-o să las ultimul mare Grand Slam al anului să treacă pe lângă mine. Aşadar, timp de 14 zile, vă voi ţine la curent cu ce se întâmplă interesant pe terenurile de la Flushing Meadows, acolo unde, de ieri, a început lupta pentru supremaţie.
Prima zi a competiţiei a fost una total nefastă pentru jucătorii români aflaţi pe tabloul principal la US Open. Victor Hănescu, favoritul 28 al competiţiei, a produs surpriza negativă a zilei, fiind învins fără drept de apel de către americanul de 2,06 m, John Isner. 6-1, 7-6, 7-6 arăta tabela de scor la finalul întâlnirii dintre cei doi. Nici fetele nu au reuşit vreo victorie în prima zi la Openul American. Victoria Azarenka, favorită 8, a surclasat-o pe tânăra Alexandra Dulgheru, încheind meciul rapid cu un 6-1, 6-1 neiertător. Chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 18, a învins-o pe compatrioata noastră, Raluca Olaru, tot în două seturi: 7-6, 6-3. Edina Gallovits, ultima româncă ce a evoluat în prima zi la US Open, a jucat ultra defensiv în faţa Flaviei Pennetta din Italia, favorită 10, şi nu a reuşit să câştige decât 4 game-uri, astfel că victoria i-a revenit clar italiencei cu 6-0, 6-4. După o primă zi dezamăgitoare, aşteptăm meciuri mai bune astăzi din partea lui Victor Crivoi şi Andrei Pavel, pe de o parte, şi Sorana Cârstea şi Monica Niculescu, pe de altă parte.
La o privire de ansamblu asupra tabloului principal masculin, putem spune că favoriţii, în foarte mare măsură, şi-au făcut treaba. Roger Federer a arătat un tenis şi o formă deosebite şi, cu acelaşi calm inconfundabil, l-a executat în 3 seturi pe tânărul american Devin Britton: 6-1, 6-3, 7-5. Lleyton Hewitt, favorit 31, a avut nevoie tot de 3 seturi pentru a-şi încheia conturile cu un brazilian care promite, Thiago Alves, scor 6-0, 6-3, 6-4. Astfel, jucătorul australian ne arată că poate reveni în forţă în topul celor mai buni tenismeni din lume. Rusul Mihail Youzhny a produs o semisurpriză, eliminându-l pe favoritul 26, Paul-Henri Mathieu, după un meci de 4 seturi: 2-6, 7-5, 6-0, 6-2.
Nici la feminin nu au existat surprize de proporţii. Kim Clijsters a confirmat forma bună în care se află şi a învins-o în două seturi identice, 6-1, 6-1, pe ucraineanca Victoria Kutuzova. Amelie Mauresmo încearcă şi ea o revenire în circuit şi a reuşit o victorie clară în faţa Tatjanei Malek, scor 6-3, 6-4. Surorile Williams merg cap la cap cu două victorii la pas, aş zice. Kai Chen-Chang produce surpriza primei zile şi o învinge în 3 seturi pe favorita 25, Kaia Kanepi, scor 6-0, 2-6, 6-2. Austriaca Sybille Bammer, numărul 28 pe lista favoritelor, pierde şi ea în 3 seturi în faţa unei necunoscute, Maria Jose Martinez Sanchez, scor 4-6, 6-1, 6-7.



Pentru a trimite un comentariu referitor la acest post, dă click aici!

Niciun comentariu: