miercuri, 2 septembrie 2009

US Open - Ziua 2

Ziua a doua a adus la US Open meciuri mai interesante, dar şi mai echilibrate decât în ziua inaugurală. Pare-se că sportivii au intrat cu adevărat în pâine, favoriţii competiţiei la fel, iar spectacolul a fos deplin.
În această a doua zi au mai intrat în luptă alţi 3 români care au jucat pentru un loc în turul secund al Open-ului American. Victor Crivoi, aflat pentru prima oară pe tabloul principal, n-a rezistat decât 3 seturi în faţa chilianului Paul Capdeville care l-a învins facil, scor 6-3, 6-0, 7-6. La feminin, Sorana Cârstea ne-a produs prima mare bucurie după ce a trecut la pas de japoneza Ayumi Morita cu un scor care spune totul: 6-1, 6-3. În turul secund, Sorana pare a avea o misiune deloc dificilă pentru că o va întâlni pe canadianca Stephanie Dubois, un nume fără rezonanţă în tenisul de performanţă. Monica Niculescu, despre care se spunea că are cel mai uşor meci în primul tur, nu a reuşit să treacă de americanca Shanay Perry care a încheiat conturile cu românca noastră în două seturi, 6-4, 6-2. Nu trebuie să uităm nici de proba de dublu, unde perechea formată de Andrei Pavel şi Horia Tecău a reuşit să treacă în turul al doilea, după ce a învins dublul Nicolas Mahut şi Paul-Henri Mathieu, scor 6-3, 6-4. Într-un alt meci, Victor Hănescu şi Gabriel Trifu s-au înclinat în faţa perechii Lukas Dlouhy-Leander Paes, după un meci strâns, scor 7-6, 7-6. 
Pe tabloul masculin, supriza cea mai mare a venit din partea lui Nicolas Lapentti care l-a eliminat, după o revenire de la 0-2 la seturi, pe elveţianul Stanislas Wawrinka, cap de serie numărul 19, scor 4-6, 3-6, 7-6, 7-6, 6-3. Şi americanul Jesse Witten a făcut un meci extraordinar, reuşind o victorie categorică nesperată în faţa rusului cap de serie numărul 29, Igor Andreev. 6-4, 6-0, 6-2 este scorul care l-a trimis pe Andreev măcar în tribune, dacă nu chiar în ţara natală. Cel mai spectaculos meci al zilei de ieri a fost, fără îndoială, disputa dintre americanul Taylor Dent şi spaniolul Feliciano Lopez. Am avut parte de un duel crâncen între doi tenismeni puternici, între două servicii de kilogramă şi două jocuri la fileu admirabile. După un prim set pierdut, Dent a revenit şi le-a câştigat pe celelalte trei, scor 4-6, 7-6, 6-3, 7-5. Tot ieri a intrat în luptă şi favoritul 4, sârbul Novak Djokovic, care a avut un meci mai uşor decât s-ar fi aşteptat în faţa experimentatului croat Ivan Ljubicic. Trei seturi, scor 6-3, 6-1, 6-3 l-au dus pe tânărul sârb în turul secund la US Open. Andy Roddick, favorit 5, a trecut şi el tot în 3 seturi de germanul Bjorn Phau. Scoţianul-minune, Andy Murray, cel de-al doilea favorit, a avut nevoie de peste două ore şi trei seturi pentru a-l învinge pe letonul Ernest Gulbis.
Favoritele încep să cadă pe capete la Open-ul American! Sârboaica Ana Ivanovic, favorită 11, pierde în 3 seturi în faţa Katarynei Bondarenko, scor 2-6, 6-3, 7-6. Aceasta este, în fapt, şi cea mai mare surpriză din primele două zile ale competiţiei. Şi favorita 27, Alisa Kleybanova, părăseşte turneul de Grand Slam, fiind învinsă de cehoaica Petra Kvitova cu 6-7, 6-3, 6-2. Nici franţuzoaica Virginie Razzano, cap de serie numărul 16, nu a fost capabilă de o victorie, pierzând categoric în faţa Yaninei Wickmayer, scor 6-4, 6-3. Principala favorită, Dinara Safina, alături de compatrioatele sale Elena Dementieva, Maria Sharapova, Nadia Petrova, Svetlana Kuznetsova şi Vera Zvonareva au trecut în turul secund fără prea mari emoţii. Pare-se că hegemonia rusoaicelor în tenisul mondial continuă! O altă favorită pleacă acasă cu coada între picioare. Agnes Szavay, cap de serie 32, a  fost învinsă de israelianca Shahar Peer care este în revenire de formă, fapt demonstrat şi de scorul identic: 6-2, 6-2.
Ziua a 3-a se anunţă din nou una interesantă cu meciuri care ne vor asigura spectacolul despre care tot vorbesc şi scriu de câteva zile încoace. Aşadar, staţi cu ochii pe Europsort şi Eurosport 2 şi bucuraţi-vă de tenis!
UPDATE: Prietenu' Mircea, iubitor de tenis şi el, mi-a semnalat faptul că am trecut cu vederea peste un meci important. Gigantul Ivo Karlovic, favoritul 29, a dat peste cap toate pronosticurile pariorilor şi a pierdut tot în cea de-a doua zi a competiţiei în faţa spaniolului Ivan Navarro. Trei seturi au fost de ajuns pentru a-l doborî pe uriaşul croat: 6-4, 7-6, 7-6.


Pentru a trimite un comentariu cu referire la acest articol, dă click aici!

Niciun comentariu: