joi, 3 septembrie 2009

US Open - Ziua 3

Regalul tenisistic a continuat la Flushing Meadows şi în cea de-a treia zi a Open-ului American. Cei mai mulţi favoriţi şi-au respectat blazonul, dar au apărut şi surprize. Românii au continuat şi ei să joace tenis la nivel înalt la New York, iar rezultatele au răsărit pe ici pe colo. La simplu, Andrei Pavel, la cei 34 de ani ai săi, nu a rezistat fizic şi, după un prim set adjudecat, le-a cedat pe următoarele trei în favoarea americanului Robby Ginepri, scor 5-7, 6-2, 6-4, 6-0. La dublu feminin, Sorana Cîrstea şi Caroline Wozniacki au trecut în primul tur de perechea Sybille Bammer-Julia Schruff după două seturi: 6-4, 6-2. S-a calificat în turul secund şi perechea formată de românca Edina Gallovits şi slovaca Magdalena Rybarikova care a profitat de abandonul dublului Jarmilla Groth-Janette Husarova. Cele două vor juca în turul secund în compania chinezoaicelor Zi Yan şi Jie Zheng, favorite 11. Din păcate, perechea 100 % românească Alexandra Dulgheru-Raluca Olaru nu a reuşit să treacă de prima manşă a competiţiei, fiind învinse în 3 seturi de rusoaicele Alisa Kleybanova şi Ekaterina Makarova, favorite 13, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3.
La simplu masculin, ziua a treia a fost cea în care meciurile lui Federer şi Nadal au captat toată atenţia. În turul 2, Mister Perfect a trecut, aşa cum îi stă lui bine, în doar 3 seturi de neamţul Simon Greul, scor 6-3, 7-5, 7-5. În turul 3, elveţianul îl va întâlni pe australianul Lleyton Hewitt, cap de serie numărul 31, aflat într-o bună formă atât fizică, cât şi mentală. Favoritul 3 de la US Open, spaniolul Rafael Nadal, a dat piept în primul tur cu francezul Richard Gasquet, revenit după o suspendare de doi ani cauzată de consumul de cocaină. Nadal s-a distrat şi i-a aplicat o corecţie rapidă: 6-2, 6-2, 6-3. Juan Martin del Potro, numărul 6 pe lista capilor de serie, a dispus de compatriotul Juan Monaco tot în 3 seturi, scor 6-3, 6-3, 6-1. O surpriză nu foarte mare a fost eliminarea lui Marat Safin încă din primul tur. El a fost învins, după un meci de 4 seturi, de austraicul Jurgen Melzer. Şi favoritul 9, francezul Gilles Simon, şi-a făcut treaba, învingându-l facil pe spaniolul Daniel Gimeno-Traver, scor 6-4, 7-6, 6-3.
La feminin, lucrurile stau cu totul diferit. Favoritele încep să plece, rând pe rând, acăsică, fiind învinse de jucătoare mai slab cotate. Cea mai mare surpriză a zilei a fost victoria frumoasei rusoaice Maria Kirilenko în faţa favoritei 12, Agnieszka Radwanska. A fos un meci aprig disputat care s-a terminat după 3 seturi, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-4. Aşa cum bine anticipam la începutul turneului, Kim Clijsters e în mare formă şi deja a început să facă victime. Prima pe lista belgiencei a fost franţuzoaica Marion Bartoli, cap de serie numărul 14, care a cedat după 3 seturi, scor 5-7, 6-1, 6-2. O altă supriză a venit de pe Grandstand, acolo unde americanca Vania King a eliminat-o din competiţie pe Samantha Stosur, favorita 15, în doar două seturi, 7-5, 6-4. Aleksandra Wozniack i-a predat o lecţie de tenis lui Amelie Mauresmo, numărul 17 pe lista favoritelor, care a încasat un rapid 6-4, 6-0. După Jelena Dokic, belgianca Kirsten Flipkens mai face o victimă - Anabel Medina Garrigues, favorită 20, învinsă uşor, scor 6-1, 6-3. Surorile Williams întâlnesc adversare fără pretenţii şi trec în turul 3, după victorii în două seturi. Rusoaica Vera Zvonareva o învinge pe Anna Chakvetadze, iar Viktoria Azarenka, favorită 8, dispune în două seturi de Barbora Strycova. Flavia Pennetta devine jucătoarea zilei datorită unei victorii mai mult decât categorice în faţa indiencei Sania Mirza: un dublu 6-0. Astfel, favorita numărul 10, practicând un tenis exemplar, îşi croieşte drum spre turul al 3-lea al ultimului turneu de Mare Şlem al anului 2009.
Aşteptăm cu sufletul la gură ziua a patra de la Flushing Meadows pentru a o urmări pe Sorana Cârstea la treabă, singura româncă rămasă în competiţie pe tabloul de simplu.



Pentru a trimite un comentariu cu referire la această postare, daţi click aici!

Niciun comentariu: