vineri, 4 septembrie 2009

US Open - Ziua 4

Ziua a patra marchează jumătatea primei săptămâni petrecute de tenismeni şi tenismene pe teren american. S-au întâmplat multe evenimente neaşteptate, în special la feminin, acolo unde favoritele nu reuşesc să treacă peste presiunea suplimentară dată de statutul de cap de serie. Aşa cum v-am obişnuit deja, voi scrie mai întâi despre "păţaniile" românaşilor la New York. Sorana Cîrstea, cea mai bine clasată româncă din WTA (locul 26 în lume), a avut nevoie de 3 seturi pentru a obţine calificarea în turul al treilea. Ea a învins-o pe canadianca Stephanie Dubois cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4. În turul următor, Sorana o va întâlni pe buna ei prietenă şi parteneră de dublu, daneza Caroline Wozniacki. La dublu feminin, perechea Vania King (SUA) - Monica Niculescu, cap de serie numărul 12, a trecut în turul 2, după o victorie muncită în faţa dublului Lucie Safarova - Galina Voskoboeva. În cadrul probei de dublu mixt, Monica Niculescu şi Andrei Pavel nu au reuşit să treacă în primul tur de chinezoaica Zi Yan şi polonezul Mariusz Fyrstenberg.
Toţi capii de serie de pe tabloul masculin au obţinut victorii în a patra zi a turnelui de la Flushing Meadows. Novak Djokovic, favorit 4, nu a avut nicio problemă în faţa australianului Carsten Ball pe care l-a învins în 3 seturi, scor 6-3, 6-4, 6-4. Şi Andy Roddick a avut o prestaţie mulţumitoare pe Arthur Ashe Stadium, acolo unde l-a învins cu 6-1, 6-4, 6-4 pe francezul Marc Gicquel. Rusul Nikolay Davydenko îşi vede temeinic de treabă şi merge în turul 3, după o victorie la pas, 6-4, 6-1, 6-2 la cehul Jan Hernych. Fernando Verdasco merge şi el mai departe fără nicio emoţie, învingându-l rapid pe francezul Florent Serra, scor 6-3, 6-0, 6-3. Poate singurul meci cu deznodământ neaşteptat a fost cel în care rusul Mihail Youzhny a pierdut în 4 seturi în faţa elveţianului Marco Chiudinelli, scor 2-6, 7-6, 6-4, 6-3.
Nu mai puţin de 5 favorite au spus adio Open-ului American în cea de-a patra zi a competiţiei. Melanie Oudin este numele unei tenismene americane care a reuşit cea mai mare supriză de până acum la Internaţionalele Americii. După un meci de 3 seturi, Oudin a învins-o pe cea despre care spuneam că se află printre marile favorite, rusoaica Elena Dementieva, cap de serie numărul 4. 5-7, 6-4, 6-3 a fost scorul care a făcut din Dementieva o anonimă la nivel de performanţă şi a transformat-o pe necunoscuta Oudin în jucătoarea zilei cu numărul 4. Un alt rezultat foarte surprinzător s-a înregistrat tot pe arena centrală, Arthur Ashe, unde Jelena Jankovic, favorită 5, a fost învinsă de kazaha Yaroslava Shvedova, după ce, în prealabil, sârboaica a ratat câteva mingi de meci. A fost o partidă foarte disputată care s-a încheiat cu înfrângerea lui Jankovic, scor 6-3, 6-7, 7-6. Nici lui Patty Schnyder nu i-a purtat noroc a patra zi. Cap de serie numărul 19, ea a fost învinsă de către italianca Sara Errani cu scorul de 7-5, 6-2. Anastasia Rodionova a produs şi ea o supriză prin victoria sa în faţa nemţoaicei Sabine Lisicki, favorita 23, scor 6-3, 3-6, 7-5. Trebuie spus că Lisicki a suferit o accidentare destul de gravă survenită în urma ultimului punct jucat în meciul cu Rodionova. Gisela Dulko, cândva o jucătoare de top 10, merge mai departe în turul 3 la US Open, învingând o altă favorită, pe Alona Bondarenko, cap de serie 30, cu un scor lejer: 6-4, 6-0. Dinara Safina a jucat total dezordonat, dar a reuşit să se reinventeze şi a trecut de nemţoaica Kristina Barrois care n-a lăsat-o să plece de pe teren mai devreme de 3 seturi, scor 6-7, 6-2, 6-3. O altă rusoaică, Svetlana Kuznetsova, favorită 6, n-a avut nicio problemă în disputa sa cu letona Anastasija Sevastova, scor 6-4, 6-2. Daneza Caroline Wozniacki a avut cea mai facilă misiune, învingând-o pe croata Petra Martic în două seturi cu un scor de amatori: 6-1, 6-0.
În cea de-a cincea zi, vor intra pe teren din nou surorile Williams, Rafael Nadal, dar şi tinerii Andy Murray şi Juan Martin del Potro!



Pentru a trimite comentarii referitoare la US Open 2009, dar şi pronosticuri, dă click aici!

Niciun comentariu: