duminică, 6 septembrie 2009

US Open - Ziua 6

Sfârşitul de săptămână a adus la US Open cea mai incendiară zi, a şasea, în care s-au întâmplat adevărate lovituri de teatru deopotrivă la masculin şi la feminin! Însă haideţi mai întâi să vedem ce-au mai făcut românii la New York. Sâmbătă, cele două prietene, Sorana Cîrstea şi daneza Caroline Wozniacki, şi-au disputat un loc în optimile competiţiei. Favorita 9 a arătat o formă mai bună, a fost mai constantă şi a învins-o pe Sorana în doar două seturi, scor 6-3, 6-2. În proba de dublu feminin, Edina Gallovits şi slovaca Magdalena Rybarikova au pierdut disputa lor în faţa favoritelor 11, chinezoaicele Zi Yan şi Jie Zheng. Meciul s-a terminat cu scorul de 6-4, 6-4. Pe de altă parte, perechea Monica Niculescu - Vania King le învinge, din postura de favorite, pe letona Liga Dekmeijere şi americanca Julie Ditty. 6-2, 6-2 este scorul care le-a adus celor două calificarea în turul 3 al competiţiei de dublu feminin.
La băieţi, capul de afiş al zilei a fost întâlnirea 100 % americană dintre uriaşul John Isner şi mult mai cunoscutul său compatriot, Andy Roddick, al cincilea cap de serie. Arena centrală de la Flushing Meadows, Arthur Ashe, a fost plină ochi de americani iubitori ai sportului alb, dornici să vadă un meci de zile mari. Şi aşa a şi fost. Încă de la începutul partidei Isner i-a creat mari probleme omului cu cel mai rapid serviciu din circuit. Astfel, după doar o oră şi 20 de minute, Roddick se vedea nevoit să revină de la 0-2 la seturi. Al naibii de dificil. Dar fiind susţinut de americanii din tribune şi profitând de o formă relativ bună, Andy Roddick a revenit şi a restabilit egalitatea la seturi. Un astfel de meci nu se putea termina altfel decât printr-un tie-break pentru că ambii tenismeni s-au concentrat şi au servit excelent în ultimul set. Roddick a căzut pradă tensiunii apăsătoare şi a cedat. Isner câştigă cu 7-6, 6-3, 3-6, 5-7, 7-6 şi, astfel, se conseamnează cea mai importantă surpriză de pe tabloul masculin. Numărul 1 mondial, elveţianul Federer, a avut o dispută pe alocuri dificilă cu australianul Lleyton Hewitt, favoritul 31. În primul set, Roger nu s-a concentrat la maximum şi a comis nepermis de multe greşeli neforţate, însă în următoarele 3 seturi şi-a amintit că este cel mai bun tenisman din istorie şi l-a trimis la Antipozi pe Hewitt. Victorie în 4 seturi: 4-6, 6-3, 7-5, 6-4. Nici sârbul Novak Djokovic nu a trecut fără ceva emoţii în optimile de finală. El l-a întâlnit pe americanul Jesse Witten, un nume care aparent nu ne spune nimic, dar care şi-a jucat şansa până la capăt, ignorând faptul că îl are în faţă pe al patrulea cel mai bun jucător din lume. După primul set câştigat, americanul le-a cedat pe următoarele 3, astfel că sârbul îşi continuă seria de victorii la US Open 2009. Cu un calm aproape iritant, rusul Nikolay Davydenko merge mai departe, reuşind o victorie la pas în faţa elveţianului Marco Chiudinelli, scor 6-4, 7-5, 7-5. O altă partidă foarte disputată a fost cea dintre spaniolul Fernando Verdasco, cap de serie numărul 10, şi germanul Tommy Haas, al 20-lea favorit. La capătul a 225 de minute epuizante, Verdasco a avut câştig de cauză, tabela de scor afişând 3-6, 7-5, 7-6, 1-6, 6-4.
O americancă şi o cehoaică aruncă bombele la Open-ul American în prima săptămână! Melanie Oudin, o puştoaică de 17 ani, joacă pe arena centrală şi o face foarte bine. După ce pierde primul set în faţa Mariei Sharapova, aflată în revenire de formă, reuşeşte să joace extraordinar şi câştigă partidă în 3 seturi, scor 3-6, 6-4, 7-5. Oudin stinge lumina pe central pentru încă obosita Sharapova! Tânăra americancă devine jucătoarea zilei după această victorie de răsunet. Lidera mondială, Dinara Safina, este surpriza neplăcută a acestei prime săptămâni de tenis spectacol la New York. După două victorii chinuite în primele două tururi, Safina ne "demonstrează" tuturor că nu ştie să facă faţă presiunii de număr 1 mondial şi că n-are un joc foarte competitiv. În turul 3, ea "reuşeşte" să piardă în faţa unei cehoaice de care nu a auzit nimeni, Petra Kvitova. A fost o partidă de 3 seturi care s-a incheiat cu scorul de 6-4, 2-6, 7-6. Safina le oferă, prin prestaţia sa mediocră, ocazia surorilor Williams de a veni foarte tare din urmă. C-aşa-i în tenis...
Nadal, Murray, del Potro, Clijsters şi surorile Williams se vor lupta în cea de-a şaptea zi a Open-ului American pentru un loc în optimi sau sferturi de finală! Competiţia devine din ce în ce mai încinsă!



Pentru a trimite un comentariu referitor la US Open 2009, dă click aici!

Niciun comentariu: